Nybyggnation

Vi bygger i lösvirke eller modulhus. Allt från ide´till nyckelfärdigt hus åt privatpersoner och företag

Bygga hus

Det finns mycket att tänka på när man vill bygga hus. Det är en spännande resa för att förverkliga dina drömmar men det är också viktigt att tänka praktiskt. Fundera på hur huset ska byggas, vem som ska bygga det och vem som tar ansvar för att det blir klart. Vilken väg fungerar bäst för dig kommer att bero på vilken typ av hus du vill bygga, hur mycket ansvar du vill ta själv, eventuella speciella krav du kan ha och din budget.

Hos Nordbygg erbjuder vi totalentreprenad eller en delad entreprenad av både lösvirkeshus och färdig ritade hus. Om du inte är säker vilken väg som är bäst för dig hjälper vi dig gärna att ta reda på det – bara ring oss eller skicka ett mail!
Lösvirke eller byggsats?

Bygger du i lösvirke kan du bygga ett hus som är helt skräddarsydd för dig och din familjs behov och önskemål. Du kan arbeta med en egen arkitekt för att skapa ett hus som tar hänsyn till tomten och omgivningarna på ett sätt som inte är möjligt med ett färdig ritat hus. Eftersom ett lösvirkeshus byggs på plats så ser du alla små steg komma till liv. Även om du hoppas att du har gjort alla rätt designalternativ från början, är det ofta så att när du ser huset på riktigt vill du göra några justeringar -någonting som oftast är lättare att göra när du bygger lösvirke.

Med ett färdig ritat hus är alternativen för individuell design naturligtvis mer begränsade .

Total eller delad entreprenad?

Den mest populäraste entreprenadformen är totalentreprenad – där vi tar ansvaret och samordnar hela byggnadsprojektet. Detta är ofta det enklaste för en kund eftersom du slipper samordna och ta så många beslut under bygget. Vill du vara mer delaktig i byggprocessen kan du välja att ha delad entreprenad – där du övervakar bygget och plockar in andra samarbetspartners eller tar en del av arbetet på egen hand.